Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кадър: БТВМинистърът на образованието Красимир Вълчев смята, че е

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКадър: БТВМинистърът на образованието Красимир Вълчев смята, че е
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: От 15 септември искаме обучението да е присъствено. В момента 50 000 деца отучват

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кадър: БТВ

Министърът на образованието Красимир Вълчев счита, че е най-добре стартът на новата образователна година да бъде присъствен. " Това е главният проект. Разбира се, подготвени сме с превключвания, както сега се случва с детските градини - там, където има даже едно инфектирано дете, незабавно се вземат ограничения. Надявам се да успеем по този начин да създадем, че да не затваряме цели учебни заведения.

Присъственото образование е най-хубавото, то оказва помощ и за социализацията. Ще създадем всичко допустимо да имаме присъствено образование, естествено с нужните ограничения ", сподели той в ефира на бТВ.
" Резултатите на седмокласниците са по-добри от предходната година. Малко по-високи са по математика, малко по-ниски по Български език и литература. Поръчали сме разбор за представянето в електронна среда. На първо гледане се вижда, че учебните заведения със междинни и високи резултати малко са си повишили резултатите, само че тези с ниските резултати  не са успяли. Електронното образование е по-добро за учениците, които са по-ангажирани. За по-големите е по-добре, на тези в началната фаза им е по-трудно. Доволни сме, че системата се оправи в тази сложна обстановка. Само 1-2 % от децата не са работили изобщо. 50 000 деца сега учат в допълнение в дворовете на учебните заведения. Трябва да вземат сред 80 и 120 часа, с цел да наваксат. Трябва да се учи и отвън образователния час, тъй като той е непълен. Частните уроци са потребни, с цел да се учи в допълнение едно дете. Няма изпит, на който в случай че не успееш, нямаш бъдеще. Все по-малко ще зависи от това какво си учил, а ще се търси какви познания и умения си придобил. Ако едно дете не върви на частни уроци, евентуално няма да влезе в най-елитната гимназия, само че ще влезе в друго учебно заведение, отговарящо на равнището му. И в това няма нищо неприятно, това не значи, че то няма да стане естествен, добър, мислещ и можещ човек. Желанието на родителите да дадат най-хубавото на децата си, гледайки през личната си призма и това какво е било по тяхно време, може не всеки път  да е вярно. Ни  не знаем за днешните деца кое е най-правилно. По математика не стигат часовете. Увеличаваме с половин час часовете по математика, понижаваме с половин час непознатия език, който по този начин или другояче е добре застъпен в образованието ", разяснява Вълчев.
" Не ме тормози инспекцията на КПКОНПИ за мен и ръководителя на комисията за отбрана на потребителя Димитър Маргаритов. С неговото семейство сме си кумове ", разкри още той.
Както е известно, инспекцията е формирана по изявления в медиите, оповестяват от Антикорупционната комисия. Според изнесеното в материалите изпълнителният шеф на Фондация „ Просвета “ Мария Карабельова-Маргаритова е кума на Вълчев и в същото време съдружничка със брачната половинка му в консултантско сдружение. Твърди се, че главната активност на фондацията се субсидира и е подвластна от МОН, а всички нови учебници на издателската група „ Просвета “ за 11 клас за образователната 2020-2021 година са утвърдени от министъра на образованието. " Министерството не въздейства по никакъв метод на пазарния дял на издателствата, както и в подбора на учебници. Няма случаи, в които да съм отказал утвърдените от учителите и от оценителната комисия учебници, с което да съм повлиял по някакъв метод на тази процедура ", изясни Вълчев.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР